Quiz · Kraków
Jak dobrze znasz Kraków?
10 pytań o Kraków – urzędy, apteki, kina, PSZOK i nie tylko. Kliknij odpowiedź, a od razu zobaczysz, czy jest dobra, i skąd to wiemy. Bez rejestracji, za darmo.
Odpowiedziano: 0 z 10
1. Które z tych kin działa w Krakowie?
Odpowiedź: D. Kino Pod Baranami
Kino Pod Baranami – Rynek Główny 27, Kraków.Źródło: Repertuar kin w Krakowie · strona kina
2. Pod jakim adresem mieści się Urząd Miasta Krakowa?
Odpowiedź: B. pl. Wszystkich Świętych 3-4
Urząd Miasta Krakowa: pl. Wszystkich Świętych 3-4.3. Która z tych aptek w Krakowie jest czynna całą dobę?
Odpowiedź: C. Apteka Gemini, Osiedle Kazimierzowskie 30
Apteka Gemini, Osiedle Kazimierzowskie 30 – według Rejestru Aptek czynna całodobowo. Całodobowych aptek w Krakowie jest więcej: 5.Źródło: Apteki dyżurne w Krakowie · Rejestr Aptek (Centrum e-Zdrowia)
4. Pod jakim adresem w Krakowie działa szpitalny oddział ratunkowy (SOR)?
Odpowiedź: C. ul. Wrocławska 1-3
SOR: 5 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką - Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Krakowie, ul. Wrocławska 1-3, tel. +48 126 308 068 (miejsc jest więcej: 6).Źródło: Zdrowie w Krakowie: nocna pomoc, SOR · NFZ – Gdzie się leczyć
5. Gdzie w Krakowie działa nocna i świąteczna pomoc lekarska (gdy przychodnia jest zamknięta)?
Odpowiedź: C. ul. Wrocławska 1-3
Nocna i świąteczna pomoc: 5 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką - Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Krakowie, ul. Wrocławska 1-3, tel. +48 126 308 324 (miejsc jest więcej: 9).Źródło: Zdrowie w Krakowie: nocna pomoc, SOR · NFZ – Gdzie się leczyć
6. Gdzie w Krakowie działa PSZOK – punkt, do którego można za darmo oddać m.in. stare meble i elektroodpady?
Odpowiedź: B. ul. Nowohucka 1D
PSZOK w Krakowie: ul. Nowohucka 1D (jest ich więcej: 3).Źródło: Wywóz śmieci i PSZOK w Krakowie · MPO Kraków – PSZOK
7. Pod jakim adresem w Krakowie można oddać krew?
Odpowiedź: C. ul. Wielicka 265
Terenowy Oddział Kraków: ul. Wielicka 265, 30-663 Kraków, tel. 12 657 14 99.Źródło: Zdrowie w Krakowie: nocna pomoc, SOR, krwiodawstwo · RCKiK
8. W jakich godzinach trzeba płacić za parkowanie w strefie płatnego parkowania w Krakowie?
Odpowiedź: A. 9:00–22:00; podstrefa A pon.–niedz., B i C pon.–sob.
Obszar Płatnego Parkowania (podstrefy A, B, C): płatne 9:00–22:00; podstrefa A pon.–niedz., B i C pon.–sob.; bezpłatnie święta (1 i 11 listopada), niedziele w B i C, codziennie przed 9:00 i po 22:00.Źródło: Parkingi i strefa płatnego parkowania w Krakowie · Zarząd Dróg Miasta Krakowa (ZDMK)
9. Gdzie w Krakowie odbywa się jarmark bożonarodzeniowy (edycja 2026)?
Odpowiedź: D. Rynek Główny
Jarmark Bożonarodzeniowy na Rynku Głównym: Rynek Główny, Kraków.10. Które z tych wydarzeń zaplanowano w Krakowie na 11 listopada 2026?
Odpowiedź: C. Tramwaj Patriotyczny
Tramwaj Patriotyczny – trasa m.in. Teatr Bagatela – Filharmonia – Poczta Główna – Teatr Słowackiego – Dworzec Towarowy, godz. 10:30–14:30.Źródło: 11 listopada w Krakowie · krakow.pl (komunikat miasta z 27.10.2026)
Pytania układamy automatycznie z informacji, które są na stronach Miasto Dziś w Krakowie (przy każdej odpowiedzi link do źródła). Stan na 29 października 2026, godz. 10:25. Widzisz błąd? Napisz do nas.