Quiz · Gdynia
Jak dobrze znasz Gdynię?
10 pytań o Gdynię – urzędy, apteki, kina, PSZOK i nie tylko. Kliknij odpowiedź, a od razu zobaczysz, czy jest dobra, i skąd to wiemy. Bez rejestracji, za darmo.
Odpowiedziano: 0 z 10
1. Pod jaki numer dzwonimy w Gdyni do Straży Miejskiej?
Odpowiedź: C. 986
Straż Miejska: 986. Dla porównania: policja 997, straż pożarna 998, pogotowie 999, numer alarmowy 112.2. Które z tych kin działa w Gdyni?
Odpowiedź: D. Gdyńskie Centrum Filmowe
Gdyńskie Centrum Filmowe – pl. Grunwaldzki 2, Gdynia.Źródło: Repertuar kin w Gdyni · strona kina
3. Pod jakim adresem mieści się Urząd Miasta Gdyni?
Odpowiedź: B. al. Marsz. Piłsudskiego 52/54
Urząd Miasta Gdyni: al. Marsz. Piłsudskiego 52/54, tel. 58 626 26 26.4. Która z tych aptek w Gdyni jest czynna całą dobę?
Odpowiedź: A. Apteka Gemini, Nowowiczlińska 35
Apteka Gemini, Nowowiczlińska 35 – według Rejestru Aptek czynna całodobowo. Całodobowych aptek w Gdyni jest więcej: 2.Źródło: Apteki dyżurne w Gdyni · Rejestr Aptek (Centrum e-Zdrowia)
5. Pod jakim adresem w Gdyni działa szpitalny oddział ratunkowy (SOR)?
Odpowiedź: C. ul. Wójta Radtkego 1
SOR: Szpitale Pomorskie sp. z o.o., ul. Wójta Radtkego 1, tel. +48 224 800 800.Źródło: Zdrowie w Gdyni: nocna pomoc, SOR · NFZ – Gdzie się leczyć
6. Gdzie w Gdyni działa nocna i świąteczna pomoc lekarska (gdy przychodnia jest zamknięta)?
Odpowiedź: A. ul. Wójta Radtkego 1
Nocna i świąteczna pomoc: Szpitale Pomorskie sp. z o.o., ul. Wójta Radtkego 1, tel. +48 586 603 249 (miejsc jest więcej: 3).Źródło: Zdrowie w Gdyni: nocna pomoc, SOR · NFZ – Gdzie się leczyć
7. Gdzie w Gdyni działa PSZOK – punkt, do którego można za darmo oddać m.in. stare meble i elektroodpady?
Odpowiedź: B. al. Parku Krajobrazowego 99
PSZOK w Gdyni: al. Parku Krajobrazowego 99, Łężyce.Źródło: Wywóz śmieci i PSZOK w Gdyni · gdynia.pl: harmonogram odbioru odpadów na 2026 r.
8. Pod jakim adresem w Gdyni można oddać krew?
Odpowiedź: C. ul. Powstania Styczniowego 9B
Terenowy Oddział w Gdyni-Redłowie (RCKiK Gdańsk): ul. Powstania Styczniowego 9B, 81-519 Gdynia, tel. 58 622 02 69.Źródło: Zdrowie w Gdyni: nocna pomoc, SOR, krwiodawstwo · RCKiK
9. W jakich godzinach trzeba płacić za parkowanie w strefie płatnego parkowania w Gdyni?
Odpowiedź: C. ŚSPP codziennie 8:00–20:00; SPP pon.–pt. 8:00–18:00
Strefa Płatnego Parkowania (SPP) i Śródmiejska SPP: płatne ŚSPP codziennie 8:00–20:00; SPP pon.–pt. 8:00–18:00; bezpłatnie ŚSPP: przed 8:00 i po 20:00; SPP: weekendy, święta, przed 8:00 i po 18:00.Źródło: Parkingi i strefa płatnego parkowania w Gdyni · Zarząd Dróg i Zieleni w Gdyni
10. Gdzie w Gdyni odbywa się jarmark bożonarodzeniowy (edycja 2025)?
Odpowiedź: A. Plac Grunwaldzki
Gdyńskie mikołajki: Plac Grunwaldzki, Gdynia.Źródło: Jarmark świąteczny w Gdyni · gdynia.pl: Mikołajki po gdyńsku (2025)
Pytania układamy automatycznie z informacji, które są na stronach Miasto Dziś w Gdyni (przy każdej odpowiedzi link do źródła). Stan na 29 października 2026, godz. 10:25. Widzisz błąd? Napisz do nas.