Quiz · Poznań
Jak dobrze znasz Poznań?
10 pytań o Poznań – urzędy, apteki, kina, PSZOK i nie tylko. Kliknij odpowiedź, a od razu zobaczysz, czy jest dobra, i skąd to wiemy. Bez rejestracji, za darmo.
Odpowiedziano: 0 z 10
1. Które z tych kin działa w Poznaniu?
Odpowiedź: D. Kino Muza
Kino Muza – ul. Św. Marcin 30, Poznań.Źródło: Repertuar kin w Poznaniu · strona kina
2. Pod jakim adresem mieści się Urząd Miasta Poznania?
Odpowiedź: A. pl. Kolegiacki 17
Urząd Miasta Poznania: pl. Kolegiacki 17.3. Która z tych aptek w Poznaniu jest czynna całą dobę?
Odpowiedź: B. Apteka Gemini, Wichrowe Wzgórze 105
Apteka Gemini, Wichrowe Wzgórze 105 – według Rejestru Aptek czynna całodobowo. Całodobowych aptek w Poznaniu jest więcej: 3.Źródło: Apteki dyżurne w Poznaniu · Rejestr Aptek (Centrum e-Zdrowia)
4. Pod jakim adresem w Poznaniu działa szpitalny oddział ratunkowy (SOR)?
Odpowiedź: B. ul. 28 Czerwca 1956 194
SOR: Centrum Medyczne Hcp Sp. z O.O. NZOZ Centrum Medyczne Hcp Lecznictwo Stacjonarne, ul. 28 Czerwca 1956 194, tel. 061 22-74-181 (miejsc jest więcej: 5).Źródło: Zdrowie w Poznaniu: nocna pomoc, SOR · NFZ – Gdzie się leczyć
5. Gdzie w Poznaniu działa nocna i świąteczna pomoc lekarska (gdy przychodnia jest zamknięta)?
Odpowiedź: D. ul. 28 Czerwca 1956 194
Nocna i świąteczna pomoc: Centrum Medyczne Hcp Sp. z O.O. NZOZ Centrum Medyczne Hcp Lecznictwo Stacjonarne, ul. 28 Czerwca 1956 194, tel. +48 61 227 41 88 (miejsc jest więcej: 7).Źródło: Zdrowie w Poznaniu: nocna pomoc, SOR · NFZ – Gdzie się leczyć
6. Gdzie w Poznaniu działa PSZOK – punkt, do którego można za darmo oddać m.in. stare meble i elektroodpady?
Odpowiedź: C. ul. 28 Czerwca 1956 r. 284
PSZOK w Poznaniu: ul. 28 Czerwca 1956 r. 284 (jest ich więcej: 3).Źródło: Wywóz śmieci i PSZOK w Poznaniu · Poznań – punkty selektywnego zbierania odpadów
7. Pod jakim adresem w Poznaniu można oddać krew?
Odpowiedź: D. ul. Marcelińska 44
RCKiK w Poznaniu: ul. Marcelińska 44, 60-354 Poznań, tel. 61 886 33 00.Źródło: Zdrowie w Poznaniu: nocna pomoc, SOR, krwiodawstwo · RCKiK
8. W jakich godzinach trzeba płacić za parkowanie w strefie płatnego parkowania w Poznaniu?
Odpowiedź: C. SPP pon.–pt. 8:00–20:00; ŚSPP pon.–sob.
Strefa Płatnego Parkowania (SPP) i Śródmiejska SPP: płatne SPP pon.–pt. 8:00–20:00; ŚSPP pon.–sob.; bezpłatnie niedziele, święta (1 i 11 listopada), przed 8:00 i po 20:00; soboty poza ŚSPP.Źródło: Parkingi i strefa płatnego parkowania w Poznaniu · Zarząd Dróg Miejskich w Poznaniu
9. Gdzie w Poznaniu odbywa się jarmark bożonarodzeniowy (edycja 2026)?
Odpowiedź: C. Plac Wolności
Betlejem Poznańskie: Plac Wolności, Stary Rynek i teren MTP.Źródło: Jarmark świąteczny w Poznaniu · betlejempoznanskie.pl (Miasto Poznań)
10. Które z tych wydarzeń zaplanowano w Poznaniu na 11 listopada 2026?
Odpowiedź: A. Imieniny Ulicy Święty Marcin – scena główna
Imieniny Ulicy Święty Marcin – scena główna – pl. Adama Mickiewicza, godz. od 11:00.
Pytania układamy automatycznie z informacji, które są na stronach Miasto Dziś w Poznaniu (przy każdej odpowiedzi link do źródła). Stan na 29 października 2026, godz. 10:25. Widzisz błąd? Napisz do nas.