Quiz · Wałbrzych
Jak dobrze znasz Wałbrzych?
10 pytań o Wałbrzych – urzędy, apteki, kina, PSZOK i nie tylko. Kliknij odpowiedź, a od razu zobaczysz, czy jest dobra, i skąd to wiemy. Bez rejestracji, za darmo.
Odpowiedziano: 0 z 10
1. W jakim województwie leży Wałbrzych?
Odpowiedź: D. dolnośląskie
Wałbrzych leży w województwie dolnośląskim.Źródło: Wałbrzych – strona miasta
2. Pod jaki numer dzwonimy w Wałbrzychu do Straży Miejskiej?
Odpowiedź: A. 986
Straż Miejska: 986. Dla porównania: policja 997, straż pożarna 998, pogotowie 999, numer alarmowy 112.3. Które z tych kin działa w Wałbrzychu?
Odpowiedź: A. Kino Apollo
Kino Apollo – ul. Armii Krajowej 42A, Wałbrzych.Źródło: Repertuar kin w Wałbrzychu · strona kina
4. Pod jakim adresem mieści się Urząd Miejski w Wałbrzychu?
Odpowiedź: C. Plac Magistracki 1
Urząd Miejski w Wałbrzychu: Plac Magistracki 1, 58-300 Wałbrzych, tel. 74 665 51 00.Źródło: Godziny otwarcia urzędów w Wałbrzychu · strona urzędu
5. Pod jakim adresem w Wałbrzychu działa szpitalny oddział ratunkowy (SOR)?
Odpowiedź: B. ul. Sokołowskiego 4
SOR: Specjalistyczny Szpital im. Dra Alfreda Sokołowskiego, ul. Sokołowskiego 4, tel. +48 746 489 745.Źródło: Zdrowie w Wałbrzychu: nocna pomoc, SOR · NFZ – Gdzie się leczyć
6. Gdzie w Wałbrzychu działa nocna i świąteczna pomoc lekarska (gdy przychodnia jest zamknięta)?
Odpowiedź: B. ul. Ignacego Paderewskiego 10
Nocna i świąteczna pomoc: Specjalistyczny Szpital Ginekologiczno-Położniczy im. E. Biernackiego w Wałbrzychu, ul. Ignacego Paderewskiego 10, tel. +48 748 877 169 (miejsc jest więcej: 2).Źródło: Zdrowie w Wałbrzychu: nocna pomoc, SOR · NFZ – Gdzie się leczyć
7. Gdzie w Wałbrzychu działa PSZOK – punkt, do którego można za darmo oddać m.in. stare meble i elektroodpady?
Odpowiedź: A. ul. Stacyjna 19
PSZOK w Wałbrzychu: ul. Stacyjna 19 (jest ich więcej: 2).Źródło: Wywóz śmieci i PSZOK w Wałbrzychu · MZUK Wałbrzych – PSZOK
8. Pod jakim adresem w Wałbrzychu można oddać krew?
Odpowiedź: B. ul. Bolesława Chrobrego 31
RCKiK w Wałbrzychu: ul. Bolesława Chrobrego 31, 58-300 Wałbrzych, tel. 74 664 63 19.Źródło: Zdrowie w Wałbrzychu: nocna pomoc, SOR, krwiodawstwo · RCKiK
9. W jakich godzinach trzeba płacić za parkowanie w strefie płatnego parkowania w Wałbrzychu?
Odpowiedź: D. pon.–pt. 7:00–17:00
Strefa Płatnego Parkowania (SPP): płatne pon.–pt. 7:00–17:00; bezpłatnie weekendy, święta (1 i 11 listopada), dni robocze przed 7:00 i po 17:00.Źródło: Parkingi i strefa płatnego parkowania w Wałbrzychu · Urząd Miejski w Wałbrzychu
10. Gdzie w Wałbrzychu odbywa się jarmark bożonarodzeniowy (edycja 2026)?
Odpowiedź: B. do potwierdzenia (w 2025 r. – Rynek
Jarmark Świąteczny w Wałbrzychu: do potwierdzenia (w 2025 r. – Rynek, Wałbrzych).Źródło: Jarmark świąteczny w Wałbrzychu · um.walbrzych.pl – zgłoszenia wystawców na Jarmark Świąteczny 2026
Pytania układamy automatycznie z informacji, które są na stronach Miasto Dziś w Wałbrzychu (przy każdej odpowiedzi link do źródła). Stan na 29 października 2026, godz. 10:25. Widzisz błąd? Napisz do nas.