Quiz · Tarnów
Jak dobrze znasz Tarnów?
10 pytań o Tarnów – urzędy, apteki, kina, PSZOK i nie tylko. Kliknij odpowiedź, a od razu zobaczysz, czy jest dobra, i skąd to wiemy. Bez rejestracji, za darmo.
Odpowiedziano: 0 z 10
1. Które z tych kin działa w Tarnowie?
Odpowiedź: A. Kino Marzenie
Kino Marzenie – ul. Staszica 4, Tarnów (Tarnowskie Centrum Kultury).Źródło: Repertuar kin w Tarnowie · strona kina
2. Pod jakim adresem mieści się Urząd Miasta Tarnowa?
Odpowiedź: D. ul. Mickiewicza 2
Urząd Miasta Tarnowa: ul. Mickiewicza 2, tel. 14 688 24 00.3. Która z tych aptek w Tarnowie jest czynna całą dobę?
Odpowiedź: D. Dobra Apteka, Dworcowy 1
Dobra Apteka, Dworcowy 1 – według Rejestru Aptek czynna całodobowo. Całodobowych aptek w Tarnowie jest więcej: 2.Źródło: Apteki dyżurne w Tarnowie · Rejestr Aptek (Centrum e-Zdrowia)
4. Pod jakim adresem w Tarnowie działa szpitalny oddział ratunkowy (SOR)?
Odpowiedź: A. ul. Lwowska 178a
SOR: Szpital Wojewódzki im. Św.Łukasza SPZOZ w Tarnowie, ul. Lwowska 178a, tel. +48 146 315 966.Źródło: Zdrowie w Tarnowie: nocna pomoc, SOR · NFZ – Gdzie się leczyć
5. Gdzie w Tarnowie działa nocna i świąteczna pomoc lekarska (gdy przychodnia jest zamknięta)?
Odpowiedź: B. ul. Szpitalna 13
Nocna i świąteczna pomoc: Specjalistyczny Szpital im. E. Szczeklika w Tarnowie, ul. Szpitalna 13, tel. +48 146 310 430 (miejsc jest więcej: 2).Źródło: Zdrowie w Tarnowie: nocna pomoc, SOR · NFZ – Gdzie się leczyć
6. Gdzie w Tarnowie działa PSZOK – punkt, do którego można za darmo oddać m.in. stare meble i elektroodpady?
Odpowiedź: D. ul. Komunalna 31
PSZOK w Tarnowie: ul. Komunalna 31 (jest ich więcej: 2).Źródło: Wywóz śmieci i PSZOK w Tarnowie · MPGK Tarnów – PSZOK
7. Pod jakim adresem w Tarnowie można oddać krew?
Odpowiedź: C. ul. Szpitalna 13
Terenowy Oddział Tarnów (RCKiK Kraków): ul. Szpitalna 13, 33-100 Tarnów, tel. 14 622 13 38.Źródło: Zdrowie w Tarnowie: nocna pomoc, SOR, krwiodawstwo · RCKiK
8. W jakich godzinach trzeba płacić za parkowanie w strefie płatnego parkowania w Tarnowie?
Odpowiedź: D. pon.–pt. 8:00–18:00
Strefa Płatnego Parkowania (SPP): płatne pon.–pt. 8:00–18:00; bezpłatnie weekendy, święta (1 i 11 listopada), dni robocze przed 8:00 i po 18:00.Źródło: Parkingi i strefa płatnego parkowania w Tarnowie · Targowiska Miejskie Gminy Miasta Tarnowa (zarządca SPP)
9. Gdzie w Tarnowie odbywa się jarmark bożonarodzeniowy (edycja 2025)?
Odpowiedź: A. Rynek
Jarmark Bożonarodzeniowy na Rynku: Rynek, Tarnów.Źródło: Jarmark świąteczny w Tarnowie · tarnow.pl (edycja 2025)
10. Które z tych wydarzeń zaplanowano w Tarnowie na 11 listopada 2026?
Odpowiedź: C. Kwiaty pod tablicą Wincentego Witosa
Kwiaty pod tablicą Wincentego Witosa – tablica W. Witosa, godz. 17:15.Źródło: 11 listopada w Tarnowie · kultura.tarnow.pl (organizator: Urząd Miasta Tarnowa)
Pytania układamy automatycznie z informacji, które są na stronach Miasto Dziś w Tarnowie (przy każdej odpowiedzi link do źródła). Stan na 29 października 2026, godz. 10:25. Widzisz błąd? Napisz do nas.